Barion Pixel Skip to main content

BIO

Zenéjükön első sorban a MODERN METAL, METALCORE stílusjegyei érződnek. A korai számaik egyértelműen a dal- lamos metalcore együtteseket idézik, de későbbi kiadványai- kon már több stílus is keveredik, és a modern elektronikus zenei irányzatok befolyása is erősen érződik.

A zenekar első “WHITE LIGHT” c. albuma 2017 májusában jelent meg, melyet Császár Róbert (gitár), Zsoldos Dávid (dob) és Diószegi Kiki (ének) írtak meg és rögzítettek, majd a felvételek után csatlakozott a bandához Czink Zsombor (basszusgitár). Ekkor már olyan nemzetközi zenekarokkal játszottak együtt, mint például az ESKIMO CALLBOY, WE CAME AS ROMANS, HELIA, IGNITE.

A második, immáron teljesen MAGYAR NYELVŰ ZUHAN- ÁS CÍMŰ ALBUMUK 2020 ŐSZÉN JELENT MEG, mely- nek nagy részét már megismerhette a közönség, ugyanis kislemez formájában folyamatosan csepegtette a dalokat a zenekar az ezt megelőző években. A Down For Whatever ek- kor már több ízben BEJÁRTA AZ ORSZÁGOT és lépett fel önállóan, valamint olyan zenekarok VENDÉGEIKÉNT, mint az AWS, a FISH! vagy akár a LEANDER KILLS.

Sikerüket mi sem mutatja jobban, mint a FOLYAMATOSAN NÖVEKVŐ YOUTUBE NÉZETTSÉGEIK ÉS HALLGA- TOTTSÁGAIK, valamint a napról napra bővülő közönségük. 2020-ban a Zuhanás c. nagylemezüket TELTHÁZ előtt mutatták be az AKVÁRIUM KLUBBAN, majd “A DAL 2021” c. országos dalversenyen azELŐDÖNTÖIG meneteltek az album címadó számával.

2021 NYARÁN az ország számos FESZTIVÁLJÁN megfor- dultak, majd az évszak megkoronázásaképpen a BARBA NEGRÁBAN tartották önálló NAGYKONCERTJÜKET. Még ebben az évben a DEPRESSZIÓ vendégeként vettek részt a zenekar 9 állomásos ŐSZI TURNÉJÁN, amely november elejétől december végéig tartott.

2022-BEN A ROAD tavaszi turnéjának vendégzenekaraként fognak színpadra állni. Mindeközben pedig folyamatosan CSEPEGTETNI FOGJÁK A HARMADIK NEGYLEMEZÜKDALAIT a publikumnak. 2022 ŐSZÉN egy nagyszabású LEMEZBEMUTATÓ KONCERTRE készülnek, melyen a már ismert dalok mellett a legújabb Down For Whatever számok is megszólalnak majd.

 

TAGOK

Tudj meg rólunk többet, hogy mivel foglalkozunk, kik voltak ránk hatással, vagy éppen mik a kedvenc ételeink. Ehhez nem kell mást tenned, mint kattints valamelyikük fotójára!

KIKI ÉS ROBI A RICSCAST-BEN

Ének

Diószegi Kiki

Kiki 1991. 08. 17-én született Budapesten. Gyerekkora óta foglalkozik a zenével. 12 évesen kapta első gitárját és néhány évig magántanárnál tanult, de saját bevallása szerint sosem volt elég szorgalmas gitáros, az éneklés és a dalszövegírás mindig is jobban érdekelte. 16 éves korában alapította első zenekarát , melyben már az énekesi pozíciót foglalta el. Ekkoriban egy klasszikus hangképző énektanárnál tanult, majd pár évvel később egy zongoratanárnál is folytatta zenei tanulmányait. 

Ekkor már több pop, rock és akusztikus zenekarban játszott, majd felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol 2017 tavaszán ének szakon, kitűnő eredménnyel végzett. 2015 elején ismerkedett meg Császár Robival egy budapesti hardcore bulin. Robi említette Kikinek, hogy épp egy zenekar beindításán dolgozik és szívesen átküldene neki egy kezdetleges demót, pár héttel később pedig a Down for Whatever első dalát véglegesítették a stúdióban. Így kezdődött a DFW története.

Zenei tanulmányai mellett Kiki a budapesti METU-n végzett kommunikáció és médiatudomány szakon, valamint ezek előtt több évig a vendéglátásban dolgozott szakácsként és bartenderként. Jelenleg a budaörsi “Stray Heart Records” nevű hangstúdiót üzemelteti és a Down For Whatever mellet a Blue Cold Jalapenos – Red Hot Chili Peppers tribute band-ben énekel.

KEDVENC ÉNEKESE: Jacoby Shaddix
MEGHATÁROZÓ ZENEKAROK: Papa Roach, SOAD, RHCP, Linkin Park, Slipknot
KEDVENC FILMJE: Hannibal trilógia, Az út, Joker
KEDVENC KÖNYVE: Stephen King – Ragyogás
HOBBI: futás, wakeboard, snowboard
KEDVENC DFW DALA: Hogy lesz tovább?
CSILLAGJEGYE: Oroszlán

Gitár

Császár Róbert

Robi 1992.12.06.-án született Budapesten. A zene iránti szeretete már viszonylag korán kialakult, azonban gitározni csak később, 16 éves korában kezdett el magától, autodidakta módon. A hangszernek köszönhetően alakult ki először a rock, később pedig a metál stílusok szeretete is. Az első zenekarát 19 évesen alapította meg, de ezzel sosem mutatkoztak meg nyilvánosan.

A zenélés mellett már 13 éves kora óta foglalkozott videó anyagok készítésével. Először az általa kedvelt filmek jeleneteit, effektjeit próbálta utánozni szórakozásból, majd összekötve ezt a zene iránti szeretetével, videoklipek forgatásával / gyártásával is elkezdett foglalkozni, akkoriban még amatőr zenekarok számára. 2014-ben 3 hónapot Dallasban töltött, ahol egy helyi, Agora Entertainment nevű film studió gyakornokaként dolgozhatott. (A „Down For Whatever” kifejezéssel a Texasban töltött időszakban találkozott először és már akkor megjegyezte, ha valaha új zenekarba kezd, biztos ezt a nevet adja majd neki). 

Új impulzusokkal hazatérve, 2014-ben belekezdett a videós vállalkozásába „Tri-Angle” néven, amely főleg videós utómunkálatokra, zenei dalszöveg videók gyártására szakosodott.  Ezzel párhuzamosan 2014 végére összeállt egy modern metál / metalcore stílusú zenekar koncepciója, az első demóval együtt, majd  2015 elején megismerkedtek Diószegi Kikivel egy közös ismerősük koncertjén, ahol hamar kiderült, hogy mindkettőjüknek ugyanaz a céljuk. Alig pár héttel később, 2015. márciusára kiadták az első dalukat, a Better To Be Alone-t, és azóta is ugyanazzal a töretlen lelkesedéssel és kitartással dolgoznak. A zenekaron belül a gitározáson / dalszerzésen túl, a marketingben, a grafikai megjelenésekben, és a zenekar videó anyagainak gyártásában is jelentős szerepet tölt be.

MEGHATÁROZÓ ZENEKAROK: Bring Me The Horizon, Asking Alexandria, Papa Roach, Architects, ADTR, Young Guns, Nickelback Crown The Empire, Skillet
KEDVENC GITÁROSA: Kellen McGregor, Ben Bruce
KEDVENC FILMEK: Star Wars Filmek, Vissza a jövőbe Trilógia, Forest Gump
KEDVENC SOROZATOK: Lost, Black Mirror, The Mandalorian
FOGLALKOZÁS: Videó gyártás / Utómunkálatok
HOBBI: Hobbiszakácskodás
KEDVENC DFW DALA: Zuhanás, Nincs Helyed
CSILLAGJEGYE: Nyilas

Dob

Zsoldos Dávid

Dávid 1991. 12. 25-én született Dombóváron. A Tolna megyei Tamásiban nőtt fel, ahol már 7 évesen klasszikus zongorázni kezdett az ottani zeneiskolában. Ahogy kezdte megismerni a rock zene erejét, egyre inkább úgy érezte, hogy hangszert kell váltania. Travis Barker energikus játéka inspirálta, hogy dobolni kezdjen.

Kezdetben autódidakta módon tanult játszani a hangszeren. Fél évre rá zenekart alapított pár barátjával, ahol a nagy klasszikusokat játszották. Középiskolás évei alatt, amit Pécsen töltött, jó pár zenekarban megfordult, többféle stílusban kipróbálta magát, pl: punk rock, alternatív rock, indie. 2016 tavaszán felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdióba, dob szakra. Egy teljesen új világ nyílt meg a számára, nem másoktól tanulhatott, mint Szakadáti Mátyás, Németh Gábor, Solti János. A suliban pár barátjával alapítottak egy zenekart, Ex-Creations néven, amivel már sokkal komolyabb színvonalon kezdtek zenélni. Végül 2015 végén befejezték a közös munkát és mielőtt még új bandát keresett volna, Kiki felkérte, hogy csatlakozzon a DFW-be, amin egy pillanatig sem gondolkodott. Az első meghallgatásra, az elvárt két szám helyett, betanulta az egész koncertműsort, rögtön megtalálták a közös hangot, így nem gondolkodtak sokat és 2016-tól már Dáviddal folytatták tovább a srácok. 

Dávid úgy érezte, hogy a zenélés mellett kell valami más is, ami erősen köthető a zenéhez, így eleinte hobbiból, aztán egyre komolyabban kezdett el foglalkozni a videózással. Ez a hobbi megélhetéssé nőtte ki magát. A zenekar videó anyagainak gyártásában is szerepet vállal. A videózás mellett szívesen fotóz szabadidejében.

KEDVENC DOBOSAI: Ilan Rubin, Joseph Arrington, Nic Pettersen, Chris Turner
MEGHATÁROZÓ ZENEKAROK: Stolas, Hail the Sun, A Lot Like Birds, Dance Gavin Dance, Blink-182, Paramore, Sianvar, Enter Shikari, Circa Survive, Our Last Night
KEDVENC FILM / FILMEK: Vissza a jövőbe trilógia, Egy makulátlan elme örök ragyogása, Sherlock (sorozat)
KEDVENC KÖNYV: Nikki Sixx: a heroinnaplók, Streetfotózás
HOBBI: Fotózás
KEDVENC DFW DALA: Ennyi volt, Zuhanás
CSILLAGJEGYE: Bak

Basszusgitár

Czink Zsombor

Zsombor 1993.11.30.-án született Budapesten. 11 évesen ismerkedett meg a Rock/metál zenével, amikor egy barátja születésnapján megszólalt Marilyn Manson egyik korai albuma, azonnal magába szippantotta a keményebb zene világa.  15 évesen kezdett el gitározni, egy ballagására kapott akusztikus gitáron, amit aztán igyekezett minél hamarabb elektromos gitárra váltani. Miután meglett a szólógitár 2 éven keresztül az év minden napján nyúzta a hangszerét és megfordult több kezdő középiskolai zenekarban.

Mivel basszusgitárosból mindig is hiány volt zenekar alapítás szempontjából, úgy döntött beszerez magának egyet, s miután ez megtörtént az idő teltével egyre jobban a szívéhez nőtt a négyhúros. Egyre inkább testhezállóbbnak találta, mint a szóló gitározást. Számos basszeros mellett Nikki Sixx, illetve Lemmy játéka nyújtotta a legnagyobb inspirációt. 2013-ban csatlakozott az első komolyabb hazai underground zenekarhoz a Subliminal Merger-hez, ahol 3 év együtt zenélés és több országos turné után váltak szét útjaik. Kisebb szünet után a Claps for Caroline nevű formációba csatlakozott ahol 1 évet töltött, majd néhány alkalommal Session zenészként segítette ki a Children of Distance zenekart.

Ezután egy hosszabb szünet következett a zenélés terén, inkább az ELTE-n folytatott tanulmányaira fordított komolyabb hangsúlyt. 2017 májusában kereste fel Dávid a Down For Whatever dobosa, hogy lenne-e kedve csatlakozni a zenekarhoz, amire azonnal igent mondott. Egy többlépcsős meghallgatás/válogatás után végül bekerült a zenekarba és alig 1 hónap elteltével az A38 hajón már a közönség is megismerhette az új felállást. 

Az egyetem elvégzése után, családja lovasfarmján kezdett el  dolgozni, mint lovas oktató, de továbbra is a zenélés maradt az első számára.

MEGHATÁROZÓ ZENEKAROK: Avenged Sevenfold, Mötley Crüe, Papa Roach, Parkway Drive, Bullet for my Valentine, Slipknot,
KEDVENC BASSZUSGITÁROSAI: Nikki Sixx, Lemmy Kilmister, Duff Mckagan,
KEDVENC GITÁROSAI: Synyster Gates, John 5,
KEDVENC FILMEK: Hét Élet (Seven pounds), Fehér pokol (The Grey),
KEDVENC KÖNYV: Mötley Crüe-The Dirt (biography), Marilyn Manson-Long Hard Road out of Hell (biography),
KEDVENC DFW DALOK: Zuhanás, Ide szúrjatok, Visszaút
HOBBI: Crossfit, lovaglás
CSILLAGJEGYE: Nyilas

 

Close Menu

ELÉRHETŐSÉGEK

A termékekkel és a rendeléssel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetsz:

Telefon:
Bodor Mátyás
+36 30 637 77 44

E-mail:
downforwhatevershop
@gmail.com