Barion Pixel Skip to main content

Egy nagyszerű turnét tudhatunk magunk mögött a ROAD zenekar előzenekaraként, hatalmas élmény volt számunkra. Mivel most nyárig egy kis koncertmentes időszak következik, úgy éreztük, hogy itt az ideje, hogy bevonuljunk a stúdióba és felvegyünk pár új dalt.

Két dalnak sikerült rögzíteni a hangszeres részeit, természetesen ezt is a Stray Heart Records-ban tettük meg Kikinél. A dalok váza már egy ideje kész volt, de – ez vagy előnyünk, vagy hátrányunk – most is a stúdióban tudtunk véglegesíteni bizonyos részeket, valahogy mindig az utolsó pillanatokban történik minden ilyesmi, nem változunk

Az idők során egy tök jó „rendszer” alakult ki nálunk a felvételezésre. Minden dalnál a gitárt rögzítjük először, leginkább ilyenkor kerülnek a részek 100%-osan fixre. Apróbb részleteket szoktunk finalizálni, általában a témák ritmizálásán szoktunk változtatni, vagy esetleg kipróbálunk különböző variációkat, aztán amelyiket jobbnak ítéljük, az marad. Ezután feltoljuk a basszusgitárt, aztán a végén a dobot. Ha ez mind megvan, akkor jöhet az ének. A hangszeres részeket szoktuk egyben ledarálni, Kiki az éneket valamiért jobban szereti egymaga rögzíteni, valószínűleg zavarban van előttünk.

Két nap alatt felment a két dalra a két gitár és egy külön napra tettük a dobfelvételeket. Mindig a dobfelvétel a legmacerásabb, mind a mikrofonozásnak, mind a hangolásnak nagyon hasonlónak kell lennie, mint az előző felvételeknél. Ez a hátránya annak, hogy nem egyszerre szoktunk rögzíteni egy teljes albumot, hanem dalonként haladunk. Szerencsére jó barátunk, Varga Zoli (SongSong Production) segít nekünk mind a keverésben, mind az egyéb technikai kérdésekben, így a mikrofonozásnál is ott volt. A felvételek jól sikerültek, nagyon várjuk már, hogy megmutathassuk nektek a végeredményt.

Természetesen ezek a stúdiózások nagyon jó hangulatban szoktak telni, ilyenkor amennyire lehet kizárjuk a külvilágot és csak arra koncentrálunk, hogy minél precízebben feljátszunk mindent. Íme pár kép, ami talán átadja kicsit a hangulatot:

Leave a Reply

Close Menu

ELÉRHETŐSÉGEK

A termékekkel és a rendeléssel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetsz:

Telefon:
Bodor Mátyás
+36 30 637 77 44

E-mail:
downforwhatevershop
@gmail.com